Ofszet nyomtatás árajánlatkérés
   easybox° árlista - További információk itt.
   Digitális nyomtatás / Fénymásolás árlista
   Névjegykártya készítés árlista
   Szórólap árlista nem kifutós nyomatokra
   Boríték nyomtatási árlista
   Egyedi képeslap nyomtatás
   Lakkozási árlista
   Fóliázási árlista
   Stancolás árlista
   Ragaszókötés árlista
   Kötészeti árlista
   Laminálási árlista
   Spirálozási árlista
   Grafikai tervezés árajánlatkérés

  Az Acrobat Reader ingyenesen letölthető itt.EPR TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyomdánk a Kormány ’80/2023. (III. 14.) rendelete szerint az ún. körforgásos termékekre, mint csomagolásra, irodai papírokra, reklámhordozó papírokra, a már meglévő környezetvédelmi termékdíj mellett EPR (Extended Producer Responsibility – Kiterjeszett Gyártói Felelősségi Rendszer) díjat is köteles megfizetni 2023.07.01-től.


Reklámhordozó papír

A termékdíj tétele 85 Ft/kg-ról 94 Ft/kg-ra módosul azzal a fontos változással hogy eddig csak arra a termékre kellett megfizetni a termékdíjat ahol a nyomtatott felületre vonatkozóan 50%-ot meghaladta a reklám tartalom, most pedig ha akár 1% reklám van a termékben (pl. egy logó) akkor azonnal termékdíj kötelezetté válik.
A korábbiaktól eltérően a levélpapír, boríték is a reklámhordozó kategóriába sorolandó, amennyiben akár 1 logót is tartalmaz.

Csomagolások (nem tévesztendő össze a csomagolószerrel)

A 19 Ft/kg-os termékdíj tétel itt 173 Ft/kg-ra módosul úgy hogy eddig a nyomdának kellett bevallani és megfizetni a legyártott csomagolószerek (pl. üres dobozok) után, ez most arra a cégre hárul aki az adott csomagolásba becsomagolja a saját maga által gyártott terméket.
Csomagolás esetében ez a csomagolás gyártója (vagyis a csomagolást végző gazdálkodó) lesz, aki a becsomagolt terméken levő csomagolószer első belföldi forgalomba hozója. A nyomda csak akkor kötelezett ha olyan csomagolást gyárt amit a végfelhasználók a végfelhasználás helyén használnak fel (pl. olyan nyomtatott tasakok, dobozok, alátétek amibe a vásárló vagy a kereskedő maga helyezi bele a megvásárolt terméket a vásárlás helyén.)

Irodai papír

A 19 Ft/kg-os termékdíj tétel itt 128 Ft/kg-ra módosul úgy hogy továbbra is a nyomda kötelezett a termékdíj kivetésére, bevallására és megfizetésére.
Itt továbbra sincs lehetőség nyilatkozattételre, minden irodai papírra fel kell számítani ezt a termékdíj tételt (dossziék, önátírós és papíralapú kitöltendő nyomtatványok, tömbök, jegyzetfüzetek stb.)
A kalkulációinkban továbbra is a terméksúlyok kerülnek megadásra és az EPR díjakat ez alapján kell majd kikalkulálni mindenkinek a fentiek szerint.
/*Szabálymódosítás 2023 07. 11:* a reklámhordozó – EPR kötelezettek közül kikerültek az ISBN számmal rendelkező könyvek mellett az ISSN számmal rendelkező sajtótermékek (időszaki lapok) visszamenőlegesen 2023. július 1-től./


©2007 Lakkozó Kft. Minden jog fenntartva. Design & Hosting by Stemma: www.stemma.hu